Меню Затваряне

ГМО Политика

Възможността за предаване на гени от генетично модифицирани организми към естествените растителни видове е доказан факт. Това създава заплаха от загуба на генетично разнообразие в природата, отклонения в естествените структури на дивите видове и нарушаване на естествените баланси в екосистемите.

Докато е налице подобна заплаха в световен мащаб, ние отхвърляме напълно генно модифицираните култури, селскотопанска продукция и производни продукти със съдържание на ГМО. Внедряването на модифицирани семена при отглеждането на технически и фуражни култури, както и облекчаването мерките за международна търговия с тях е практика, която застрашава не само екологията, но и здравето на човешкия вид. Заради глобалното разпространение на генно модифицирани продукти в бъдеще човечеството ще трябва да заплати цена, която все още е неизвестна.

Поради тази причина в нашето производство не може да влизат или да се произвеждат генетично модифицирани продукти. Надяваме се, че всички производители на храни приемат този проблем сериозно, тъй като вярваме, че трябва да оставим един по-добър свят на бъдещите поколения.